Albeindustri

Om oss

Historia

1952: Gösta Albertsson, en entreprenör med passion för tåg och leksaker, grundar Albe-industri. Han börjar med att tillverka konduktörsväskor, som snabbt blir en mycket populär produkt.

1953: Göstas första kund blir Spårvägsmuseet i Stockholm, som än idag är en av Albe.industris största kunder.

2012: Efter 59 år väljer Gösta att sälja företaget till två unga entreprenörer från Anderstorp, Filip Carlsson och Oscar Gustafson. Filip och Oscar är lika passionerade för tåg som Gösta och de bestämmer sig för att fortsätta tillverka högkvalitativa leksaker som både är roliga och lärorika.

2013: Albe-industri gör sin första exportleverans till Norge. I dag säljer företager till leksaksaffärer och järnvägsmuseer runt om hela Sverige och en bit in i Norge.

2015: Gustav Enocson tar över ALBE-industri utav Filip Carlsson och Oscar Gustafson.  Gustav driver företaget vidare i samma goda andra och han fortsätter att utveckla nya produkter som är mycket uppskattade av barn.

2018: Marcus Haglund blir tillfrågad att ta över ALBE-industri från Gustav Enocson. Marcus är också en entusiastisk tågfantast och han är fast besluten att utveckla företaget och göra det till en ännu större framgång.

ALBE-industri

Kontakt

Hör gärna av dig till oss om du har några frågeställningar.
ALBE-industri
Mail: gustav@albeindustri.se
Tel: 070-45 77 317